”ÄLSKA DIN KROPP” – att leva här och nu…

1779433-458876570905584-1331486540-n

På söndag smäller det loss av KÄRLEK, det är   ”ALLA HJÄRTANS DAG”

12697453_1667565323497323_8698471921878924964_o

Alla Hjärtans Dag närmar sig och vi ska tycka om, älska och uppmärksamma våra nära och kära lite extra denna dag.

Många tycker att det är en skön dag att stanna upp och ge lite extra av kärlek till de som står oss nära då vi i vårt stressade samhälle många gånger varken ser eller hör varandra i vår vardag och framförallt inte LEVER HÄR OCH NU.

 

img_8176

Läs utdrag längre ner från Jonas Colting

Eftersom jag jobbar i hälsobranschen som Herbalifecoach – Lic Kostrådgivare & PT så möter jag många människor som vill ha hjälp med sin kost och träning för att må bra i vardagen. Många kvinnor som kommer till mig har försökt på alla sätt att förändra sin hälsa men inte lyckats då de har tränat och tränat och ändrat kosten hur många gånger som helst men de får inte de RESULTAT som de vill ha.

några klassika kommentarer

– jag hann inte äta innan träningen utan jag tog en banan…

_jag är så hungrig innan middagen så det slank ner en macka innan och sedan provsmakade jag maten också under tiden jag lagade och när jag väl satte mig och skulle äta så var jag nästan mätt.

_vet inte vad jag ska äta till mellanmål… måste jag äta något.

_frukost… slänger in mig en macka på stående fot ….. om jag hinner

_efter träningen behöver jag väl inte äta något? Tar en macka eller nåt…..

_jag äter mindre när jag ska gå ner i vikt… och tränar mer….

_jag blir bara sjuk när jag sätter igång och tränar….. förstår inte varför….

2110523

Trots en hög medvetenhet så saknar en hel del kunskap och det påvisas när RESULTATEN ska presenteras.JAG fokuserar på dig och din vardag med kost och träning i bra balans. Vi jobbar långsiktigt och tillsammans blir din hälsoresa intressant och lärorik

i4192

Mitt mål, med lång erfarenhet inom kostrådgivning, är att för dig att hitta lösningen till en vardag som gör att du inte går back på ditt näringsintag under dagen som ligger i balans till den belastning du lägger på din kropp.

Så är du villig att sätta igång med DIN FÖRÄNDRING en gång för alla och ÄLSKA DIN KROPP som den är och vårda den varje dag då  Den nämligen är din följeslagare och farkost genom hela livet. Skicka mig ett sms på 0706 786264 så bokar vi in en 30 min GRATIS KONSULTATION.

2057308_orig     12651110_10153772756576539_8450151592606691982_n

Så med tanke på att vi närmar oss KÄRLEKENS DAG på söndag så startar vi redan idag med att ”ÄLSKA DIN KROPP”

Här kommer utdraget från Jonas Colting:

”Jag skrev en text för flera år sedan (inför den sommarens badsäsong), men som passar in väldigt bra i det här sammanhanget. Texten heter ”Älska din kropp”. Och det är exakt vad vi borde göra. Oavsett hur vi ser ut. För vem ska älska den annars, om vi inte ens själva gör det?

”Nu är värmen här och vårtecknen står som spön i backen! Den efterlängtade solen, de långa dagarna och den goda mjukglassen. Liksom kvälls- och damtidningarnas bantningstips för den rådande bikinisäsongen. Lika säkert som amen i kyrkan får man levererat råd om hur man kan ”få strandkroppen” lagom till badsäsongen. Den kroppen som du har nu duger nämligen inte för att visas upp på allmän plats såvida det inte trimmas, bantas och solas innan…

Men hallå! Det är klart att du duger som du redan är!

Om du inte tycker om din kropp, eller är kompis med den, så borde du tänka om. Den är nämligen din följeslagare och farkost genom hela livet. Vi borde alla tycka om oss själva lite mer och älska våra egna kroppar. Inte genom att vara narcissistiska, beundrande och självupptagna, utan snarare på ett ömt och vårdande sätt. Ett sätt som gör oss benägna att ta hand om kroppen och sköta om oss själva.

Alla människor behöver träna och hålla sig fysiskt aktiva, och de flesta skulle säkert må bra av lite fler timmar i löpspåret eller på cykelsadeln. Men inte för att eftersträva skeva skönhets- och utseendeideal, utan för att förbättra sin hälsa, öka sin energi och sin livskvalitet. Och inte minst för att stärka kroppens viktigaste muskel, hjärtat. Vi kan nämligen jobba med oss själva utifrån våra egna förutsättningar, utan att hälsa blir en tävling. Ingen behöver känna sig som ett offer eller som oförmögen att påverka sin situation. Överviktig, otränad eller hängig, med en promenad varje dag har du själv tagit befälet över din situation och snart kanske du kan se på dig själv med andra ögon. Inte för att du är smalare eller starkare utan för att du själv bestämmer över din framtid och din utveckling.

Alla måste få vara lite fåfänga och utseendet kan vara en bra drivkraft till begynnade eller fortsatt träning. Men det får inte betyda allt.

Därför att smal kan alltid bli smalare, brun kan alltid bli brunare och musklerna kan alltid bli större och midjan slankare, och med skeva referensramar blir man aldrig nöjd. Vi är alla födda med den kroppen som vi har, på gott och ont, och om man försöker äta bra och motionera regelbundet, då måste det få räcka hela vägen. Då måste man få duga som man är. Oavsett ideal. Och då kan man vara glad och tillfreds med sig själv. Och sådana människor är alltid vackrare och sexigare än olyckliga och missnöjda individer.

Titta på dig själv med snällare och försonligare ögon. Du duger! Se dig själv i spegeln och säg: ”Hej kroppen, jag älskar dig”!”

Så med de orden avslutar jag med att HITTA BALANSEN i din VARDAG och kontakta mig redan idag så lägger vi en plan för dig!

Önskar dig en härlig helg med KÄRLEKEN I FOKUS

Catharina

 

 

Kommentera

Your email address will not be published.