LUCKA 2

så-skållar-du-mandlar

2:a December Lucka 2 – NÖTTER

Mandel i glöggen, mandel i gröten, mandel som mellanmål – ja mandel överrallt och mycket nu i juletider. Bra val såhär i juletid :)

1400285_1200_675 12316215_1688461554710143_3932937766709309731_n

Frågan är om vi är medvetna om HUR nyttiga de är….
MANDLAR äter vi mycket av under jul….men…igen….kanske borde äta mer av under hela året…
Mandel innehåller en massa hälsobefrämjande ämnen och används, som vi vet, inte enbart i mat och livsmedel utan också i hud & kroppsvårds produkter.
Mandlar är fyllda med antioxidanter som bekämpar fria radikaler och därmed
många sjukdomar.

Mandel är en av de bästa källorna till vitamin E som har en stor betydelse för att skydda cellmembran från skador.
Sägs också skydda mot hjärta & kärlsjukdomar, hjälpa till att motverka det s.k ”dåliga” kolesterolet och har visat sig ha goda egenskaper när man vill minska sin fettprocent och sitt omfång.
Och….mandel har ett HÖGT PROTEIN VÄRDE!!!!

Så, gott folk…. ät mycket mandel både i jul och året runt!

Ha en fantastisk onsdag den 2 december 2015 och missa inte LUCKA 3 imorgon

/ Må bäst Catharina

Se närings innehåll nedan….
Källa: Healthy Food Finder /Healthsomeness.

ALMONDS
Nutritional Information (per 100g)
Water: 4.4 g
Calories: 579 kcal
Protein: 21.2 g
Carbohydrate: 21.6 g
Dietary fiber: 12.5 g
Sugars: 4.4 g
Fat: 49.9 g
Saturated fat: 3.8 g
Monounsaturated fat: 31.6 g
Polyunsaturated fat: 12.3 g
Vitamin B1: 0.2 mg
Vitamin B2: 1.1 mg
Vitamin B3: 3.6 mg
Vitamin B6: 0.1 mg
Vitamin B9: 44 μg
Vitamin E: 25.6 mg
Calcium: 269 mg
Iron: 3.7 mg
Magnesium: 270 mg
Phosphorus: 481 mg
Potassium: 733 mg
Sodium: 1 mg
Zinc: 3.1 m

Kommentera

Your email address will not be published.